Esittely

Etelä-Pohjanmaan Reserviupseeripiiri on Etelä-Pohjanmaan ja Kyrönmaan alueella toimivien reserviupseerikerhojen taustajärjestö. Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiiri puolestaan toimii Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien alueella. Reserviupseeripiiri on perustettu 1952 ja Reserviläispiiri vuonna 1960.
Maanpuolustustahdon ja reserviläisen fyysisen kunnon ylläpitäminen on piirien toiminnan keskeinen, sääntöjen mukainen tehtävä. Viimeisen vuosikymmenen aikana suuria joukkoja on liikuttanut maakunnan alueella kiertävä Reserviläispyöräily. Keskeisessä osassa ovat myös ammunnat, joista mainittakoon perinneaseammunnat ja sovellettu reserviläisammunta (SRA).
Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiirin ja Reserviupseeripiirin yhteinen tiedotuslehti, , toimitetaan verkkojulkaisuna.
Reserviläistoiminta elää omatoimisen rahoituksen ja jäsenmaksutulojen varassa. Huomattava osa tuesta tulee maakunnan yrityksiltä ja :ltä.
Puolustusvoimat on huomattava vapaaehtoisen maanpuolustustyön tukija. Puolustusvoimat tarjoaa reserviläisten käyttöön mm. koulutustiloja ja varusteita. Puolustusvoimien tuki toiminnallemme tulee Porin Prikaatilta.
(Etelä-Pohjanmaan reserviläispiirien alueella toimiva) Pohjanmaan maanpuolustuspiiri puolestaan tarjoaa puitteet kansalaistaitojen kehittämiseen. Koulutuspaikat antavat koulutusta yhteiskunnan poikkeusolojen ja häiriötilanteiden varalle, ja ovat myös, yhteistyökumppanina, mukana toteuttamassa reserviläisille annettavaa sotilaallista koulutusta.
ETELÄ-POHJANMAAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY
Osoite:
\\ Impivaarantie 25
\\ 60420 SEINÄJOKI
Toiminnanjohtaja:
\\
\\
\\ 050-594 9617
Puheenjohtaja:
\\
\\ 041-469 8182
ETELÄ-POHJANMAAN RESERVILÄISPIIRI RY
Osoite:
\\ Impivaarantie 25
\\ 60420 SEINÄJOKI
Toiminnanjohtaja:
\\
\\
\\ 050-594 9617
Puheenjohtaja:
\\
\\ 050-591 2610