Puheenjohtajan tervehdys

Hyvä lukija!

Tervetuloa Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiiri ry:n sivuille. Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiirin kuuluu lähes 30 alueellista yhdistystä, joissa on henkilöjäseniä noin 2800. Piirillämme on toimitilat Seinäjoella, ja siellä työskentelee päätoiminen toiminnanjohtaja Jani Syvänen. Vapaaehtoinen tiedottaja Antti Isosalo tukee puheenjohtajia ja toiminnanjohtajaa viestinnässä.
Kuulumme Reserviläisliittoon kuten 18 muutakin maakunnallista reserviläispiiriä ja yli 350 paikallista yhdistystä. Jäsenmäärällään 37 000, Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö.
Reserviläispiirimme tehtävänä on toimia yhdistyksien yhdyssiteenä.Pyrimme kohottamaan ja ylläpitämään maanpuolustustahtoa ja vaikuttamaan yleisten maanpuolustusedellytysten kuten ampumaratojen säilymiseen toiminta-alueellamme.
Reserviläispiiri ohjaa ja tukee jäsentensä toimintaa reserviläisinä, sekä tiedottaa mahdollisuuksista toimia maanpuolustustyön hyväksi. Järjestämme kokouksia, koulutusta, esitelmä- ja juhlatilaisuuksia ja kilpailuja. Tärkein ja suosituin toimintamuotomme on ammunta. Kuntourheilu kuuluu olennaisena osana reserviläistoimintaan. Myös - ja perinnetoiminnalla on tärkeä asemassa.
Reserviläisillä on tärkeä rooli yhteiskuntamme toimivuuden kannalta. Puoleemme käännytään varsinkin kaikenlaisissa poikkeusoloissa. Vuonna 2015 aloitimme yhteistyön Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen kanssa johtokeskustyöskentelystä ja tulevana vuonna tarkoituksena on syventää yhteistyötä vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa. Lentosotakoulun lakkauttamisen seurauksena vastuumme avun tuottajana siviiliviranomaisille lisääntyy.
Jokaisen kansalaisen velvollisuus on ylläpitää kykyään toimia eri tilanteissa. Reserviläisyhdistyksen toiminta on hyvää yleisvalmennusta. Täsmäkoulutusta oman mielenkiinnon mukaan voi hankkia oman koulutusjärjestömme Maanpuolustuskoulutusyhdistys ry:n monipuolisilta kursseilta.
Reserviläisyhdistysten yleisin jäsenyysehto on täysi-ikäisyys ja Suomen kansalaisuus. Uusien jäsenten hyväksymisestä päätetään paikallisyhdistyksissä. Toivon maanpuolustusasioista ja toiminnasta poikkeusoloissa kiinnostuneiden ihmisten hakeutuvan jäseneksi sopivaksi katsomaansa yhdistykseen, koska se antaa mahdollisuuden päästä oikean maanpuolustustiedon ääreen ja mukaan maanpuolustusvalmiuksia ylläpitävään toimintaan. Piirimme alueelta löytyy jokaiselle halukkaalle sopiva yhdistys.
Jaakko Liinamaa
ylivääpeli (res)
puheenjohtaja
Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiiri ry
Jaakko Liinamaa on syntynyt 1966 Alahärmässä. Koulutukseltaan hän on metsätalousinsinööri (AMK), ja on työskennellyt vuodesta 1991 lähtien Suomen metsäkeskuksessa rahoitus- ja tarkastustehtävissä.
Varusmiespalveluksensa hän aloitti syksyllä 1985 Lapin Lennostossa
ilmavoimien kuljettajakurssilla, ja siirtyi reserviin kersanttina Satakunnan Lennostosta Pirkkalasta syksyllä 1986. Reservin ylivääpeliksi hänet on ylennetty 4.6.2016.
Alahärmän reservin aliupseereihin hän liittyi vuonna 1986 kotiuduttuaan varusmiespalveluksesta. Jurvan Reserviläisten johtokuntaan Liinamaa on kuulunut vuodesta 1995. Etelä-Pohjanmaan Reservipiirin hallituksen jäsen hän on ollut vuodesta 2001, josta ajasta varapuheenjohtajana kymmenen vuotta ja hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2014 alkaen. Reserviläisliiton hallituksen jäsen Liinamaa on ollut vuodesta 2009 alkaen, ja kuulunut usean vuoden ajan liiton valiokuntaan.
Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toimintaan Liinamaa on osallistunut ensimmäisen kerran valmiuskurssilla vuonna 1993. Tällä hetkellä hän toimii Etelä-Pohjanmaan koulutus ja tukiyksikössä.
Liinamaalle on myönnetty Reserviläisliiton kultainen ansiomitali (2010), Etelä-Pohjanmaan reserviläispiirin ansiomitali numeroituna (2012), Maanpuolustusmitali miekkojen kera (2014) ja Reserviläisliiton ansioristi (2015).
Liinamaan harrastuksiin kuuluu reserviläistoiminnan lisäksi lapinretkeily, kylätoiminta, metsänhoito ja valokuvaus. Perheeseen kuuluvat vaimo Annaliisa ja kolme lasta.
ETELÄ-POHJANMAAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY
Osoite:
\\ Impivaarantie 25
\\ 60420 SEINÄJOKI
Toiminnanjohtaja:
\\
\\
\\ 050-594 9617
Puheenjohtaja:
\\
\\ 050-422 3219
ETELÄ-POHJANMAAN RESERVILÄISPIIRI RY
Osoite:
\\ Impivaarantie 25
\\ 60420 SEINÄJOKI
Toiminnanjohtaja:
\\
\\
\\ 050-594 9617
Puheenjohtaja:
\\
\\ 0400-292 418
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään